מתכון לשקשוקה פיקנטית

תבשיל של עגבניות צלויות עם פלפלים ושום, מתובל במלח פפריקה, שנותן את האיזון והארומה הנכונה. מוסיפים לתוכו את הביצים, ומבשלים לפי דרגת העשייה הרצויה.

בתוספת מלח + פפריקה, מיקס פיקנטי מלח ים פפריקה ותבלינים במלחייה. מקפיץ את התיבול בכל מנה. נפלא לתיבול שקשוקה רטבים, תבשילים, עוף ובשר. מצוין על תפוחי אדמה בתנור. מתוך סדרת מלח + של מלח הארץ.

סדרת מתכונים מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין בנושא ארוחות טעימות ומהירות להכנה שכל אחד ואחת יכולים להכין, בשיתוף מלח הארץ וסדרת מלחיות מלח+.

שקשוקה - מתכון בתוספת מלח+ פפריקה

המתכון

חומרים ל-4 מנות:

4 כפות שמן זית

4 שיני שום, קצוצות גס

1 פלפל ירוק פרוס (לא חובה, אבל מוסיף)

5-6 עגבניות קלופות וקצוצות גס

1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות

1 כף גדושה רסק עגבניות

1 כפית מלח פלוס פפריקה ״מלח הארץ״

קורט כמון (לא חובה)

4 ביצים (או יותר)

כוסברה קצוצה, להגשה

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית, שום ופלפל ירוק חריף ומטגנים. 
  2. מוסיפים גמבה ומטגנים עוד 2 דקות באש גבוהה.
  3. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח פלוס פפריקה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות או עד שהעגבניות מתרככות ונמסות בשמן. במידת הצורך מוסיפים מעט מים, כדי שהתבשיל לא ייחרך.
  4. מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים (בערך רבע כוס) ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים, אם צריך מוסיפים עוד מלח פלוס פפריקה וגם מעט כמון, אם אוהבים.
  5. יוצרים גומחות בתבשיל ולתוכן מוסיפים את הביצים (יש כאלה שמוסיפים רק את החלמונים) ומבשלים לפי מידת העשייה המועדפת 3-5 דקות (עם או בלי מכסה) עד שחלמון הביצה עשוי לטעמכם. כשמכסים את המחבת החלמון נאטם ומתבשל מהר וללא מכסה הוא נותר צהוב ונוזלי.
  6. מפזרים כוסברה מעל ומגישים עם חלה או לחם.

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.

דילוג לתוכן