מתכון לצלי עוף, חיטה ותפוח אדמה ברוטב סילאן

מלח הארץ מציעה – מתכון למנה טעימה ודלה בנתרן

צלי עוף ברוטב סילאן, עם חיטה ותפוחי אדמה, מנה ביתית וטעימה.

המתכון מאת: שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D.

מצרכים ל-8 מנות:

  • 1.5  ק"ג עוף – שוקיים ו/או כרעיים
  • 400  גרם חיטה מלאה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים או בטטות
  • 4 כפות שמן זית + 2 כפות נוספות לשימון התבנית
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 8-10 שיני שום טריות שלמות
  • 4 כפות סילאן או 3 כפות דבש
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית 'מלח הארץ' מופחת נתרן  – 50% פחות נתרן
  • פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את החיטה ומשרים אותה בקערה עם מים למשך כ- 3 שעות.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם (אפשר לרחוץ אותם היטב ולהשאירם בקליפתם) , משמנים את התבנית ומניחים בתחתיתה שכבה של פרוסות תפוחי האדמה.

מסננים את החיטה מהמים ומערבבים אותה עם 2 כפות שמן זית + שיני השום + תערובת מלחים מופחתי נתרן + פלפל שחור + רוזמרין ומפזרים את תערובת החיטה מעל לשכבת מ תפוחי האדמה.

מניחים את חלקי העוף מעל החיטה

מערבבים בקערה: 2 כוסות מים + סילאן + 2 כפות שמן זית  ויוצקים מעל העוף ( ניתן להשרות את העוף מראש) מכסים בנייר אלומיניום.

אופים בתנור במשך שעתיים עם כיסוי נייר האלומיניום ולאחר מכן 1/2 שעה נוספת ללא כיסוי ועד להשחמה יפה.

מנה משביעה דלה בנתרן ועשירה בסיבים תזונתיים. מומלץ לאכול לצד ירקות מאודים או סלט ירקות רענן.

ערכים תזונתיים, שרון דבוש חלילי, דיאטנית קלינית R.D. פורטת את הערכים התזונתיים למנה:

 

קלוריות

 חלבון

ג'

 פחמימות

ג'

 שומן

ג'

 נתרן

מ"ג

 סיבים

  ג'

למנה

  506

 37

 52

18

209

12

* הערכים התזונתיים מעוגלים

מוצרים קשורים

חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. חברת מלח הארץ מציעה מגוון רחב של מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה. מוצרי מלח ושמה דגש על איכות גבוהה, מוצרים בריאים וטעימים תוך שמירה על איכות הסביבה.

דילוג לתוכן