היסטוריה שלנו
ברוכים הבאים לעמוד ההיסטוריה של חברת מלח הארץ, המתאר את המסע המרתק של החברה מהקמתה בשנת 1922 ועד היום. בעמוד זה תוכלו ללמוד על שלבי ההתפתחות של החברה, החל מהעבודה הידנית בשנות ה-20, דרך המודרניזציה בשנות ה-50 וה-70, ועד לפעילות הנוכחית והחגיגות לציון מאה שנה להקמת החברה. הצטרפו אלינו למסע בזמן והכירו את ההיסטוריה המפוארת של מלח הארץ.
1919-1922
מרדכי סורדין, שעלה לארץ ישראל מרוסיה בשנת 1919, היה המנהל הראשון של מפעל המלח בעתלית. סורדין, שהיה לו ניסיון רב בניהול מפעל מלח ברוסיה, היה נחוש להקים מפעל דומה בארץ ישראל. שותפו להקמת הפרויקט היה ישראל קסל, בעל השכלה טכנית וידידו האישי של פנחס רוטנברג, "הזקן מנהריים".
שנות ה-20
באוקטובר 1921 ניתן האישור העקרוני להפקת מלח שולחני ממי ים בעתלית. באוגוסט 1922 נרשמה חברת המלח בארץ ישראל בבית המשפט תמורת 40 אלף לירות מצריות. העובד הראשון, דב ברל הופמן, הציע להתחיל בעבודה בעזרת חומרי נפץ. תוך חמישה חודשים הוכשרה קרקע של 850 דונם, והחל תהליך אידוי המים. ב-1924 נאסף היבול הראשון של יותר משני טון מלח. בשנות ה-20, מוקם מחנה העובדים בעתלית והמפעל מתחיל את פעילותו. העובדים עורמים את המלח ומכינים אותו לאיסוף בעזרת מריצות עץ. בשנת 1923 מתקיימת החתונה הראשונה בחברת המלח, על רקע מבצר הצלבנים בעתלית.
שנות ה-30
במשך עשרים השנים הראשונות התבסס הייצור על עבודת כפיים. משאבת המים הופעלה באופן מכני על ידי העובדים, ואיסוף המלח התבצע על ידי העמסתו על מריצות עץ. בשנות ה-30 מתבצעים תהליכי ייצור מוקדמים הכוללים מילוי קרוניות המלח והובלתן למבנה טחנת המלח הישנה, שם המלח נטחן ונארז.
שנות ה-50
שנות ה-70
בשנת 1971 נכנסה חברת המלח לשותפות לחידוש העבודה במפעל האשלג הירדני שבקליה, מצפון לים המלח. באתר זה הופק מלח גולמי בשיטת האידוי הסולרי.
שנות ה-80-90
בשנת 1976 הוקם מפעל המלח באילת. בשנים אלו החלה החברה להפיק מלח ממי הים האדום. המפעל החדש באילת אפשר הפקת מלח באיכות גבוהה יותר. בשנת 1992 הונפקה החברה בבורסה בתל אביב.
ימינו
כיום, חברת מלח הארץ היא מהמובילות בשוק, עם קווי ייצור מתקדמים למלחיות, מלח ים ותבלינים, וטבליות מלח לתעשייה. המפעל שומר על המערכת האקולוגית בבריכות המלח ומקדם חדשנות בתחום. מאז 2010 מתקיים פרויקט שיקום ושימור אוכלוסיות הציפורים בבריכות המלח בעתלית.
בריכות המלח כמקום קינון לציפורים: מאז 2010 מתקיים פרויקט שיקום ושימור אוכלוסיות הציפורים בבריכות המלח בעתלית, במטרה להגן על מגוון העופות ולשמר את הסביבה האקולוגית הייחודית.
בשנת 2022 חגגה חברת מלח הארץ מאה שנות עשייה, פיתוח ושימור. החברה ממשיכה לפעול ולהתפתח, תוך שמירה על איכות המוצרים והסביבה.